Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J59a34n 57F56r53o56l62í87k

5. 3. 2016 12:08

Výměnou plynového kotle za kondezační těžko snížím spotřebu elektřiny. Sazbu D02d těžko změním na výhodnější při spotřebě 2MWh ročně. Ano, mohu vyhodit sklokeramiku a koupit plynový sporák a třífáz 3x20 změnit na 1x25. To je ovšem značná investice. Vypadá to, že elektřina bude luxus pro bohaté. ;-)

0 0
možnosti

teď jsem měnil hlavní jistič a stálo mě to 315 korun, byl to 3x25 A, jednopolovej 25 ampérovej jistič je jistě ještě levnější, tedy nějaký dvě stovky, to snad není až taková investice

0 0
možnosti
Foto

Jde o to, dostat více peněz od odběratelů jako celku, neboť libeeralizací trhu s elektřinou a vznikem mnoha nových subjektů enormě narostly náklady. Zdražení kWh nelze zdůvodnit, neboť světové ceny nerostou. Proto bylo navrženo tothle pitoreskní řešení v situaci, kdy se nové sítě prakticky nestaví.

4 0
možnosti

Dobrý večer,

plně s Vámi souhlasím (de facto s každým slovem). Rád bych i vysvětlil, jenže není moc co. Samozřejmě existují tzv. chytré rozvaděče a možnost snížit hodnotu hlavního jističe, jenže toto řešení funguje jen u menšiny.

Plánovaný návrh bych osobně nepřepočítával, ale hodil do koše. Bohužel realita asi taková nebude.

3 0
možnosti

J34i20ř49í 78N16o57s40e45k

4. 3. 2016 20:40

Promiňte, nějak jste mi nic nevysvětlil. Zvažovat možnosti můžu různé, ale solární kolektory ani tepelné čerpadlo si kvůli 4 měsíce v roce používané chalupě nepořídím. Jističe 3x 25 za menší - jsou tam přímotopy (8 kusů, různě velké), bojler, sporák, lednice, no dobře, cirkulárku zruším, nahradím motorovkou. K tomu 2 varné konvice, mikrovlnka, mixér a robot...

Takže ani jističe nevyměním, protože to už bych mohl rovnou zrušit i vodovodní přípojku a chodit tam z Prahy pěšky.

Nejsem sám.

Podle mě to je cílená likvidace střední třídy, protože chalupa = 2 domácnosti. Za každou z nich platím měsíčně do 1000 kč za elektřinu.

Jiní ještě míň. Po zvýšení?????

Celkový prospěch EÚ, distributorů atd? Hromadné odhlašování, návrat do 19. století. To neuplatí důchodci, rodiny s dětmi, single domácnosti, lidé na podpoře.

4 0
možnosti

je pravda, že lidi jsou šíleně rozežraní a mají na všechno nárok, mě stačí na chatě 1x6 A, kdysi jsem tam neměl nic, osprchuju se venku z hadice, netopím si tam, lednice moc nežere a večer si opeču špekáčky, jestli nezaměstnanej na podpoře potřebuje 8 přímotopů na chatě, tak na to nemám co říct než něco o nestydatosti, každej má žít podle svých možností a když někdo na něco nemá, tak se má snažit nebýt nezaměstnanej

0 1
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1546x
Vše, co píši, vychází z mých osobních zkušeností a může Vám pomoci při rozhodování, koho zvolit za dodavatele a jak uspořit za energie.

www.jaknazmenudodavatele.cz
https://www.facebook.com/knihazmenadodavatele
www.michaleisner.cz

www.energienadruhou.cz

 

 

Seznam rubrik